Koidula muuseumis sõeluti etluskonkursi parimaid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etluskonkursi Pärnus toimunud eelvooru parimad olid Jaak Känd (vasakult), Helve Aonurm, Heli Tammsalu, Maimu Hirvoja ja Tea Merivald.
Etluskonkursi Pärnus toimunud eelvooru parimad olid Jaak Känd (vasakult), Helve Aonurm, Heli Tammsalu, Maimu Hirvoja ja Tea Merivald. Foto: Marju Aasma

Pärnu Koidula muuseum korraldab emakeelepäeval, 14. märtsil esimese üleriigilise Koidula luule etluskonkursi täiskasvanutele.

Üleriigilisele konkursile sõelutakse paremad piirkondlikes eelvoorudes ja Pärnus toimus eelvoor 7. märtsil Koidula muuseumis. Pärnu piirkondliku eelvooru võitjateks pärjati pärnakad Heli Tammsalu ja Jaak Känd ning Salme kooli emakeeleõpetaja Tea Merivald Saaremaalt. Peale esikolmiku lähetati finaalvõistlusele eriauhinnaga pärjatud Maimu Hirvoja ja Helve Aonurm.

Eriauhinna omaloomingulise Koidulale pühendatud luuletuse eest sai Aita Must. Tänukirja ja muuseumimeenega tänati kõiki osavõtjaid ning Koidula muuseumi eriline tänu kuulus Pärnu Suleklubile aktiivse osavõtu eest.

Koidula muuseumi juhataja Elmar Tringi teatel astus žürii ette 16 luulesõpra, kes esitasid kohustusliku Koidula luule kõrval enda valitud autorite luulet ja omaloomingut.

Pärnus Koidula muuseumis 14. märtsil toimuval finaalvõistlusel  astuvad nimetatute kõrval üles Mari-Liis Küüsmaa Rakverest, Krista Kruus, Kristel Prikko ja Eliise Peelo Tallinnast, Marii Plaado Leevilt, Urmas Kalla Võrust, Triin Toome-Hosman Järvamaalt, Birgit Kerb ja Linda Olmaru Tartust ning Liisi-Reet Reinet Tartumaalt.

 Üleriigilise finaalkonkursi žüriis on Elo Viiding, Siina Üksküla ja Elmar Trink.

Konkursi eestvedaja on Koidula muuseum koostöös Eesti kirjanike muuseumide ühinguga.

Tänavu möödub 150 aastat Lydia Jannseni luuledebüüdist ajalehes Eesti Postimees luuletusega „Koddo“ ("Meil aiaäärne tänavas") nimemärgi „L“ all. Luuletajanime Koidula sai ta hiljem Carl Robert Jakobsonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles