Noorteparlament otsis aktuaalsetele muredele lahendusi

, Noorteparlamendi Pärnumaa foorumi korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa foorumil osalnud noored.
Pärnumaa foorumil osalnud noored. Foto: Erakogu

Pärnu linna ja maakonna noored arutlesid pühapäeval Pärnu Ülejõe gümnaasiumis aktuaalsete teemade üle. Lahendusi otsiti viiele probleemile: noorte tööhõive, eestlaste-venelaste lõimumine, Ukraina kriis, noorte kuritegude ennetamine ja energeetikaprobleemid. Arutlema oli kogunenud pea 40 noort.

Samadel teemadel toimuvad foorumid kõikides Eesti maakondades. Noorte pakutud lahendustest ja ideedest koostab noorteparlament aprillis dokumendi, mis esitatakse vast valitud riigikogule.

Noorteparlament on 13-26aastastele mõeldud projekt, mille raames valiti kogu Eestist 101 noort delegaati, kes esindaksid kogu riigi noorte arvamust. Projekti eesmärk on kaasata noori riiklikesse otsustusprotsessidesse ja anda neile võimalus olulistel teemadel kaasa rääkida. Aasta jooksul töötatakse välja jätkusuutlik ja süsteemselt toimiv noorteparlament.

Noorteparlamendi delegaadid tänavad Wendret ja Meeli Tikandit, kes foorumi toimumisele kaasa aitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles