Maanteeamet piirab raskeveokite liikumist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet alustas kevadise sulamisperioodi tõttu teede kahjustamise vältimiseks massipiirangute kehtestamist nõrgema kandevõimega teedel.
Maanteeamet alustas kevadise sulamisperioodi tõttu teede kahjustamise vältimiseks massipiirangute kehtestamist nõrgema kandevõimega teedel. Foto: Ants Liigus

Kevadised soojad ilmad on vähendanud teede kandevõimet ja maanteeamet on nende kahjustamise vältimiseks asunud kehtestama massipiiranguid väiksematel teedel. Pärnumaal on raskeveokite liikumist piiratud ligi 40 teelõigul.

Päevased plusskraadid on hakanud teede muldkehi sulatama ja seetõttu kaotavad väiksema kandevõimega teekonstruktsioonid suurema osa oma kandevõimest. Praegu on paigaldatud liiklusmärke ligikaudu 3000 kilomeetrile riigimaanteedele, et piirata veokite massi.

„Maanteeamet on tõhustanud järelevalvet riigimaanteedel. Kordades odavam on teid säilitada kui neid hiljem remontida,“ ütles maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rain Hallimäe. Hallimäe lisas, et viimastel päevadel tuleb massipiiranguga lõike jõudsalt juurde, iga päev on lisandunud 250-500 kilomeetrit, muutusi saab jälgida portaalis TarkTee. Portaalis saab veose teekonna plaanimisel jälgida, milline massipiirang on konkreetsele teelõigule kehtestatud.

Hooldeosakonna juhi kinnitusel taastub tee vajalik kandevõime alles siis, kui teekonstruktsioonid on täielikult sulanud ja tahenenud. Sõltuvalt küll ilmast, aga tavaliselt mai alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles