Virve Laube: Igal gümnaasiumil on välja kujunenud traditsioonid

, Pärnu linnavalitsuse üldhariduse peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube.
Pärnu linna üldhariduse peaspetsialist Virve Laube. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Õpilaste vastuvõtt gümnaasiumisse on reguleeritud iga kooli vastuvõtukorras. Peale üldiste vastuvõtutingimuste on koolid kehtestanud vastuvõtu eritingimused. Kui tavapäraselt võetakse õpilased vastu sisseastumiskatsete alusel, siis üldisi vastuvõtutingimusi ei pea täitma need õpilased, kes on saavutanud suurepäraseid tulemusi aineolümpiaadidel ja -konkurssidel ning kelle 9. klassi õpitulemused on head või väga head.

Näiteks vabastab Sütevaka humanitaargümnaasium sisseastumiskatsetest 9. klasside piirkondlike aineolümpiaadide kolm paremat ja üleriigiliste aineolümpiaadide kümme paremat.

Ühisgümnaasiumisse astumisel on vaja sooritada silmaringitest. Sellest on vabastatud õpilased, kelle 9. klassi veerandihinded on neljad ja viied või kes on 8. ja 9. klassis aineolümpiaadidel saavutanud linnas esimese kuni kolmanda koha või riigis tulnud kümne hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles