Indrek Kaldo: Koidulal on andekate õpilaste tunnustamise süsteem

, Pärnu Koidula gümnaasiumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kaldo.
Indrek Kaldo. Foto: PP

Kuidas tunnustatakse ja motiveeritakse tarku ja andekaid põhikoolilõpetajaid, kes on edukalt esinenud olümpiaadidel? Kõik Pärnu linna koolid võtavad nad vastu katseteta. Koidula kooli vastuvõtu korras on see samamoodi kirja pandud ja selle korra on heaks kiitnud nii praegune koolipidaja Pärnu linn kui tulevane koolipidaja Eesti riik.

Koidula kool saatis edukatele 9. klassi lõpetajatele kutse, et nad saaksid olla edasise haridustee valikul kindlad, et kutse annab võimaluse olla vaba sisseastumiskatsete stressist. Analoogilist motiveerimissüsteemi kasutavad Eesti ülikoolidki, mis sisseastumisel arvestavad olümpiaadide tulemusi.

Koidula kool lähtub põhimõttest, et õpilane on ennast juba tõestanud ja näidanud, et ta on võimekas ja õpihimuline, ja nii saab ta edasi õppida väga heas õppekeskkonnas, klassis, kus on koos samasuguse suhtumisega õpilased just sellel õppesuunal, mis talle sobib ja teda huvitab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles