Logopeedide päev möödus töiselt

, Pärnumaa Rajaleidja keskuse logopeed
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logopeedid ja eripedagoogid tähistasid Pärnumaa Rajaleidja keskuses logopeedide päeva töiselt.
Logopeedid ja eripedagoogid tähistasid Pärnumaa Rajaleidja keskuses logopeedide päeva töiselt. Foto: Maarja Burket

Üleeuroopalisele logopeedide päevale pühendatud teemapäeva Pärnumaa Rajaleidja keskuses tuli tähistama linna ja maakonna 35 logopeedi ja eripedagoogi.

Tervitussõnad ütles Pärnumaa Rajaleidja keskuse juhataja, varem logopeedina töötanud Lea Mardik. Ta tõi oma sõnavõtus välja, et logopeedidest on endiselt suur põud ja spetsialisti leida raske.

Logopeedia peaspetsialist Urve Raudsepp-Alt ja eripedagoogika peaspetsialist Tuuli Suurkivi SA Innovest juhtisid teemapäeva osalejad rännakule õigusaktide rajale. Selleks jaguneti rühmadesse ja arutleti töös ettetulevate õigusaktide üle. Leiti uusi nüansse, millele võiks oma töös rohkem tähelepanu pöörata. Mõnel juhul oldi kahtleval seisukohal, kas ja kuidas see ikkagi reaalses elus toimib.

Kuna logopeedi töös tuleb ette vaimset väsimust, oli enda hoidmisest ja enese abistamise võimalustest kutsutud rääkima psühholoog Triin Saluveer, kes teeb oma igapäevatöös Rajaleidja keskuses tihedat koostööd logopeedi ja eripedagoogiga. Saluveer rõhutas rutiini murdmist kas või pisiasjadega, keskendumist oma mõtetele ja energia ammutamist loodusest, näiteks tervisesporti tehes.

Spetsialist saab tööd vaheldusrikkamaks muuta, olles loov ja avatud uuele. Teemapäeval oli tegevlogopeedidel võimalus jagada oma ideid ja kogemusi kolleegidega. Rajaleidja keskuse logopeed Riina Leok rääkis sügisel toimunud viie-kuueaastaste laste r-hääliku seade laagrist ja plaanist kevadel seda taas korraldada. Keskuse eripedagoog Signe Leht tutvustas enda koostatud toimetulekuõppe matemaatika töölehtede kogumikke ja andis soovitusi töölehtede kasutamiseks lasteaias.

Diana Pabbo Tammsaare lasteaiast tegi ettekande oma magistritööst tekstiloomeoskuse teemal ja Kristiina Kunto Mai lasteaiast rääkis, kuidas ta on Pabbo töö erirühma lapsi õpetades praktilisse kasutusse võtnud. Kristi Virula ja Virve Lank Mai lasteaiast esitlesid õppemängu „Lõbusad laused“, mille läbimängimine pakkus kohalolijatele ennastunustavat mängulusti.

Ja kes oleks osanud hommikul arvata, et logopeedide päev lõpeb muusikalise üllatusega. Esinema olid kutsutud Mai lasteaia 9. rühma laululapsed, keda juhendas ja saatis kitarril õpetaja Krista Kuningas. Kireva kontserdi lõpetas laste ühislaul saalitäie logopeedidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles