Raamatukogus kohtub lastega Tähekese peatoimetaja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähekese peatoimetaja Ilona Kivirähk.
Tähekese peatoimetaja Ilona Kivirähk. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sel neljapäeval tuleb Pärnu keskraamatukogu saali lastega kohtuma Tähekese peatoimetaja Ilona Martson. Loetakse lugusid ja aetakse sünnipäevajuttu. Eesti vanim lasteajakiri on juba 55aastane. Lugemist ja loomingulist kaasalöömist pakub Täheke nii paberajakirjana kui tahvelarvuti vahendusel.

Aja jooksul on Tähekese autorina üles astunud pea kõik olulisemad Eesti lastekirjanikud ja kunstnikud. Mitu kuulsat raamatutegelast on esimest korda lapsi rõõmustanud just ajakirja vahendusel. Alates Sipsikust kuni laineid löönud "Kaka ja kevade" looni välja.

Tähekese maskotina on vaatajaid võlunud ja lugema-kirjutama kutsunud Tähetüdruk, Tehnika-Teet ja koer Krässu. Viimasena nimetatu kirjutas isegi luuletusi. Viimaste aastate populaarseim võistlus ärgitab aga lapsi jubejutte kirjutama. Pärnumaa lastele andis ajakirja peatoimetaja loomingulise ülesande: joonistada-kirjutada oma kõige põnevamast unenäost.

Raamatukogu lasteosakonnas saab vaadata Tallinnast kohale jõudnud näitust "Tähekese sõbrale: 55 aastat Eesti vanimat lasteajakirja".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles