Eliisabeti kirikus kõlavad põhjamaised viisid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Ala-Murr ja Jaak Lutsoja.
Kersti Ala-Murr ja Jaak Lutsoja. Foto: Pärnu Ooper

Laupäeval, 14. märtsil kõlavad Pärnu Eliisabeti kirikus põhjamaised viisid sopran Kersti Ala-Murri ja akordionist Jaak Lutsoja esituses.

Kavasse kogutud kimbuke eri ajastute lugusid ja laule meie Põhjala naabritelt pakuvad mõnusat atmosfääri loovate seadete kaudu üllatusi ja äratundmisrõõmu.

Kersti Ala-Murr on viimased 16 aastat elanud ja töötanud Norras. 2009. aastal omandas ta Stavangeri ülikoolis magistrikraadi professor Elizabeth Norberg-Schulzi lauluklassis ja aasta hiljem lôpetas samas postgraduate-diploma-programmi. Ta on õppinud džässiimprovisatsiooni ja pedagoogikat. Peale soolokontsertide Lääne-Euroopas, Skandinaavias, Ameerikas ja Kanadas on lauljatar osalenud rahvusooperi Estonia, Eesti muusikaakadeemia ooperistuudio ja Karlsruhe ooperikõrgkooli etendustes, esinenud Nordfjordi ooperiorkestri, Pärnu linnaorkestri ja Stavangeri sümfooniaorkestri solistina.

Jaak Lutsoja on õppinud akordioni Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis ja tegutseb 1997. aastast vabakutselise muusikuna. Praegu töötab ta Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli pop-džässiosakonnas akordioniõpetaja ning Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rütmimuusika ja akordioni eriala õppejõuna. Ta on esinenud nii solisti kui ansamblistina peale paljude Euroopa riikide Ameerikas. Tema repertuaaris on lai valik muusikat popdžässist klassikalise ja nüüdismuusikani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles