Teater aitab toimetulekukoolil unistada ja uskuda

, Pärnu toimetulekukooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Peeter Paan ja Valge Lind Wendy".
Stseen lavastusest "Peeter Paan ja Valge Lind Wendy". Foto: Siim Vahur

Endla teatri eestvedamisel on välja kujunenud tänuväärne traditsioon, et Pärnu toimetulekukooli õpilased ja nende pered on kutsutud enne esietendust osa saama teatri võlumaailmast.

Endla teater on suurepärane näide, et headus ja südamesoojus päriselus toimib.

Pärnu toimetulekukooli õpilased  kordasid kui ühest suust Peeter Paani sõnu: „Ma usun haldjatesse.“ Loomulikult hakkasid kõik lapsed haldjaid uskuma ja headus teatrilaval toimiski.

"Peeter Paan ja Valge Lind Wendy" oli armas ja meeldejääv teatrielamus, täis unistamist ja uskumist headusse. Lastele meeldis Peeter Paani „möllamine“, neile meeldisid Wendy, väga suur ja vahva koer, mereröövlid ning püsside paugutamine. Nauditi laule, lendamist, seiklusi ja elevust tekitas krokodill.

Laste, vanemate ja kooli töötajate suust kuulis teatrietenduse kohta ainult kiidusõnu. Oleme tänulikud kogu Endla teatri meeskonnale ja Ilona Smeljanskile selle võimaluse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles