Vene kooli laste läks olümpiaadil hästi

, Vene gümnaasiumi õpetaja-metoodik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene gümnaasiumi õpilased osalesid regioonidevahelisel vene keele olümpiaadil Valgas.
Pärnu Vene gümnaasiumi õpilased osalesid regioonidevahelisel vene keele olümpiaadil Valgas. Foto: Erakogu

Pärnu Vene gümnaasiumi õpilased võistlesid edukalt regioonidevahelisel vene keele olümpiaadil.

15 Vene gümnaasiumi 5.–9.klassi õpilast sõitis Valgasse regioonidevahelisele vene keele olümpiaadile Valga, Tartu ja Läti õpilastega jõudu proovima. Olümpiaad toimus viiendat korda.

Olümpiaadi korraldanud Valga Vene gümnaasiumi ajalugu algab 1919. aasta veebruarist ja kool elab aastate jooksul kujunenud tavade järgi, samal ajal loob ja arendab kogu aeg uusi ja huvitavaid traditsioone. Regioonidevaheline vene keele olümpiaad on Valga Vene gümnaasiumi üks viimastest algatustest. Sel aastal võttis olümpiaadist osa 70 õpilast.

Iga osaleja võeti vastu rõõmuga. Kooli direktor Marina Krotova rõhutas oma tervitussõnades, et olümpiaadist võtavad osa parimad vene keele tundjad eri regioonidest ja koolidest.

Pärnu Vene gümnaasium osales olümpiaadil esimest korda. Tulemused rõõmustasid meid: tulime tagasi nelja diplomiga. Tatjana Klevtsova õpilased Maria Fjodorova (5. kl), Maria Nicolet Muhhonen (7. kl), Denis Molodost (9. kl) ja Jelena Stankevitši õpilane Valentina Fesjuk (8. kl) said oma vanuserühmas auväärse teise koha.

Osavõtt olümpiaadist oli nii õpilastele kui õpetajatele kasulik ja kogemusterikas. Päev jääb meelde ka kultuuriprogrammiga. Valga Vene gümnaasiumi õpilased esinesid näidendiga ja olümpiaadist osavõtjad võistlesid Mihhail Lermontovi loomingule pühendatud interaktiivsel viktoriinil. Ja nagu alati võitis sõprus.

Täname Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonda, kes mõistis meie soovi osaleda regioonidevahelisel vene keele olümpiaadil ja toetas meid.

Loodame, et meie koostöö Valga Vene gümnaasiumiga jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles