Saksa suursaadik osales Pärnus saksa keele päeval

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna külastas Pärnu koole Saksa suursaadik Christian Matthias Schlaga, kes osales Sütevaka humanitaargümnaasiumis saksa keele päeval ja luges Kuninga tänava kooli neljandikele ette Janoschi raamatut „Kiri tiigrile“.

Goethe instituudi eestvedamisel toimus põnev mäng „Autobahn“, mille käigus lahendasid õpilased mööda Saksamaad „reisides“ arvukaid ülesandeid. Vanematele õpilastele pakuti viktoriine ja õppenõustamist.

„Meil on väga hea meel selle üle, et paljud Eesti õpilased otsustavad endiselt saksa keele õppimise kasuks. Saksa keele päevaga soovime näidata, et meie keel on vahva ja pakub eelkõige tulevikuperspektiive,“ ütles Schlaga.

Suursaadiku sõnade järgi on meie ümber väga palju inglise keelt ja tihtilugu kiputakse unustama, kui suur on Euroopas saksa keele roll. „Kui vaadata riike, kus saksa keelt räägitakse emakeelena –Saksamaal, Austrias, Šveitsis, Luksemburgis, osaliselt Belgias –, on see emakeelena Euroopas kõige levinum keel. Ida-Euroopaski on palju neid, kellele on saksa keel teine keel,“ märkis Schlaga.

Schlaga sõnade järgi on saksa keelel Eestis väga pikk traditsioon. „Meie soovime koos Eestiga panustada sellesse, et saksa keel püsiks siin elusa keelena,“ ütles Saksa suursaadik. „Olen Eestis olnud juba üle kolme aasta ja isiklike kogemuste põhjal võin öelda, et olen kohanud igal pool päris palju inimesi, kes räägivad saksa keelt päris heal tasemel, olgu see peresuhete, kooli või televisiooni mõjul. Eestis on umbes 15 000 õpilast, kes õpivad eri tasemel saksa keelt. Neist ümmarguselt 3000 õpib saksa keelt esimese võõrkeelena.  Ütleksin, et see on Eesti-suguse väikese riigi kohta märkimisväärne number.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles