Pärnu linn reserveerib veel ühe sillakoridori

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare puiestee pikendusel on autotee, mida kunagi võib edasi ehitada jõeni. Linnavalitsus tahaks seal maa reserveerida, et võimalikku sillakoridori täis ei ehitataks.
Tammsaare puiestee pikendusel on autotee, mida kunagi võib edasi ehitada jõeni. Linnavalitsus tahaks seal maa reserveerida, et võimalikku sillakoridori täis ei ehitataks. Foto: Ants Liigus

Pärnu linn tahab igaks juhuks Tammsaare puiestee pikendusel sillakoridori jaoks maa reserveerida, tõenäolisem on siiski silla ehitamine kesklinna, kus linnavalitsuse kavatsused järjest enam Raba-Pargi silla kasuks kalduvad.

Linnavalitsus saatis volikogusse eelnõu, milles nähakse ette võimalus omandada osaühingult Tanni-Vakoma osa Suur-Jõe 50 kinnistust sillakoridori jaoks. Praegu linn 4693 ruutmeetri suurust maatükki veel ei osta, ent äriühinguga sõlmitava lepingu kohaselt tuleb 2035. aasta lõpuks otsustada, kas linnal on seda maad vaja. Kui on, tuleb linnal maksta ärimaa turuväärtus ostuhetkel.

“Maksame siis, kui seda on silla ehitamiseks vaja,” ütles linnapea Toomas Kivimägi. “Arutasime ka, kas selle võiks kohe ära osta, aga see paneks raha seisma. Praegustes hindades oleks selle maatüki väärtus ligemale 120 000 eurot, ca 25 eurot ruutmeetri eest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles