Teatrid tegid noortele toreda päeva

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikul kell üheksa kogunesid kooliõpilased Endla suurde saali juhiseid saama, seejärel asus igaüks oma ülesande kallal tööle ja pärastlõunal tehti sealsamas juba meeskonnakaaslaste loodud videodekoratsioonide, grimmi ja kostüümidega peaproovi.
Hommikul kell üheksa kogunesid kooliõpilased Endla suurde saali juhiseid saama, seejärel asus igaüks oma ülesande kallal tööle ja pärastlõunal tehti sealsamas juba meeskonnakaaslaste loodud videodekoratsioonide, grimmi ja kostüümidega peaproovi. Foto: Urmas Luik

Eestis ja Pärnus esimest korda aset leidnud koolinoorte teatripäev hõlmas eile üle linna seitset maja, keskpunkt oli Endla teater.

Registreerinud said Endla fuajeest käepaela ja pääsu kümnetesse töötubadesse, kus saadi aimu teatri köögipoolest, juhendajaiks oma ala praktikud teatritest ja kõrgkoolidest üle Eesti.

Raekojas rääkis näiteks Tallinna linnateatri kunstnik Kustav-Agu Püüman noortele teatrikostüümist, Eesti kunstiakadeemia õppejõud Keili Retter ja Arthur Arula kõnelesid aga karakteri loomisest kostüümi ja ruumi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles