Kodulinna noored roolimehed lähevad soojadele vetele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurjekal tänavu omaealiste maailmameistri tiitli võitnud Keith Luur (vasakul) ja mullune tšempion Rasmus Maalinn tegid nädala algul uute paatidega esimesed sõidud.
Jääpurjekal tänavu omaealiste maailmameistri tiitli võitnud Keith Luur (vasakul) ja mullune tšempion Rasmus Maalinn tegid nädala algul uute paatidega esimesed sõidud. Foto: Valdor Telve

Eile pakkisid noored purjetajad Rasmus Maalinn ja Keith Luur oma tuliuued Zoom-klassi võistluspaadid treilerile, et alustada teekonda Hispaania treeninglaagrisse.

Tänu ilmataadi tujudele on jääpurjetajate hooaeg tavapärasest aastast ligi kuu võrra varem otsa saanud. Talvesõidukid on riiulitesse paigutatud ja noored roolimehed kipuvad vee peale minema, et pikaks ning pingeliseks suvehooajaks purjetunnetust koguda.

“Oleme otsustanud hakata senisest rohkem tähelepanu pöörama Zoom-klassile,” rääkis Pärnu jahtklubi purjespordikooli peatreener Argo Kruusmägi Pärnu Postimehele. “Elu on näidanud, et kuigi Optimistil võib purjetada kuni 16aastaseks saamiseni, pole suuremat kasvu poistel ja tüdrukutel enam võimalik selle väikese paadiga korralikku tulemust teha. Zoom on hea üleminekuklass ja seetõttu soetasime klubile veel kaks paati juurde ning esialgu hakkavad nendega sõitma meie klubile viimastel aastatel kõige rohkem au ja kuulsust toonud jääpurjetajad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles