Pärnus ööbimine kerkis riigi kallimaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba. Foto on illustreeriv.
Hotellituba. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Statistikaameti andmete kohaselt oli tänavu juulis kõige raskem leida ööbimiskohta Pärnus. Suvepealinna hotellitubade hind kerkis esimest korda üle-eestilise hinnaedetabeli tippu - ühe ööpäeva eest tuli juulis Pärnus välja käia keskmiselt 550 krooni, Tallinna ööbimiskohtade keskmine hind oli samal ajal 462 krooni.

Pärnu majutusettevõtete keskmine ööpäeva tasu on mullusega võrreldes kasvanud 12%, Tallinnas aga 8% langenud, võrreldes 2009. aasta juuliga, teatas statistikaamet. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 413 krooni (26 eurot), mis on 5% vähem kui eelmise aasta juulis.

Juulis oli külastajatele Eestis avatud 1033 majutusettevõtet 20 200 toa ja 46 300 voodikohaga. Täidetud oli 56% tubadest, mis on viimaste aastate juulikuu kõrgeim näitaja. Raskeim oli vaba majutuskohta leida Pärnus (tubade täitumus 89%) ja Tallinnas (72%).

Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid üle Eesti 244 000 välisturisti. Nendest 57% saabus Soomest, 7% Saksamaalt ja 5% Venemaalt. Välisturistid eelistavad enim Tallinna (65% majutatud välisturistidest), Pärnu linna (14%), Tartu linna (4%) ja Saare maakonna (6%) majutusettevõtteid.

Ka Eesti elanikud kasutasid juulis majutusettevõtete teenuseid rohkem kui aasta tagasi. Majutusettevõtetes peatus üle 113 000 siseturisti, mis on 11% enam kui eelmise aasta juulis.

Siseturistide meelissihtkohaks on Pärnu ja Pärnu maakond (16% majutatud siseturistidest), kuid meelsasti peatutakse ka Ida-Viru maakonna (12%), Tallinna (11%) ja Saare maakonna (10%) majutusettevõtetes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles