Kivimägi valimisliit valis linnapea kandidaadiks Romek Kosenkraniuse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkraanius.
Romek Kosenkraanius. Foto: Urmas Luik

Toomas Kivimägi valimisliit otsustas eile õhtul toimunud koosolekul Pärnu linnapea kandidaadiks esitada majanduse ja planeeringute abilinnapea Romek Kosenkraniuse, uue abilinnapea leidmiseks alles otsingud käivad.

Senise Pärnu võimulepingu kohaselt täidab mõlemad ametikohad valimisliit. Võimuliidu partnerid Toomas Kivimägi valimisliit, Reformierakond ja IRL on kinnitanud, et nad tahaksid jätkata senise koalitsiooniga. Millal linnapea vahetus volikogusse jõuab, pole teada.

Seaduse järgi oleks volikogul pärast senise linnapea Toomas Kivimägi riigikogusse minemist kaks kuud, et uus linnapea valida. Kivimägi lahkumise ja uue linnapea valimise vahelisel ajal täidab linnapea ülesandeid abilinnapeast kohusetäitja. Võimupartnerid on kokku leppinud, et kohusetäitmine roteerub, sel aastal asendab linnapead reformierakondlane Jane Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles