Kalurid on ärevil

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räim.
Räim. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeval, 17. märtsil oodatakse Pärnumaa kalureid Pärnu Vallikääru lootsitorni kalanduse teabekeskusse keskkonnaministeeriumi kokku kutsutud arutelule „Kohavaru olukord ja kavandatavad kaitsemeetmed”.

Keskkonnaministeeriumi esindajad annavad ülevaate kohasaakidest kuude ja püügivahendite kaupa viimase kolme aasta vältel. Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi teadlased kirjeldavad kohavaru seisundit ja dünaamikat ning kohale laienevaid kaitsemeetmeid. Järgneb arutelu, millest peale ametnike on osa võtma oodatud Pärnumaa kalurite esindajad ja kalandusettevõtjad.

MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu juhatuse esimees Arne Taggo pani Pärnumaa kaluritele südamele, et nad kohale tuleksid, sest arengusuundade tutvustamise kõrval tehakse juttu kavandatavatest kitsendustest. Kui kalurid arutelul osalevad, on neil võimalus oma huve häälekamalt kaitsta. “Kõige vähem oleks meile vaja lisakitsendusi,” nentis Taggo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles