Pärnu naiste rannas viibimise eest pole kedagi karistatud

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu naisterand.
Pärnu naisterand. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu politseijaoskonnast õiguskantsleri kantseleile saadetud kirjast selgub, et naiste rannas viibimise eest kedagi karistatud ei ole, küll on politsei karistanud eneserahuldajaid ja alkoholijoobes teiste kodanike tülitajaid.

Pärnu politseijaoskonna juht Mehis Mets andis 8. septembril õiguskantsleri kantseleile teada, et Pärnu politseijaoskonda on tulnud alates 2005. aastast kuni 2010. aastani neli teadet selle kohta, et naiste rannas viibivad mehed.

“Neist ühel korral oli tegemist väidetavalt liputajaga ja ühel korral meesterahvaga, kes väidetavalt vaatas päevitavaid naisi. Kumbki eelpool nimetatud juhtudest politsei poolt kinnitust ei leidnud,” teatas Mets.

Kahel korral oli tegu meestega, kes olid alkoholijoobes ja tülitasid teisi rannas viibijaid. Nende suhtes algatati väärteomenetlus alkoholiseaduse rikkumise pärast.

“Kordagi ei ole politsei kedagi naiste rannas viibimise eest karistanud ega omaalgatuslikult tegutsenud,” rõhutas Mets.

Mets informeeris, et sel ja eelmisel aastal on Pärnu konstaablijaoskonnas kahel korral koostatud väärteoprotokoll Pärnu rannas seksuaalselt eneserahuldamise ja linnakodanike pahatahtliku tülitamise eest.

Mets ei selgitanud, kuidas politsei tülitatute elukohta kontrollis, ja täpsustas, et väärteomenetluse käigus ei olnud võimalik tuvastada, millisel rannaosal täpselt eneserahuldamine toimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles