Randivälja küla tegi kuulsaks karskusseltsi Täht asutamine

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos kaasa Kairega saabus kunstiteaduste magister, nukufilmide looja Mait Laas, kes põhjalikult on uurinud Tori kihelkonna ajalugu ja karskusseltsi Täht tähtsust Eesti kultuuriloos.
Koos kaasa Kairega saabus kunstiteaduste magister, nukufilmide looja Mait Laas, kes põhjalikult on uurinud Tori kihelkonna ajalugu ja karskusseltsi Täht tähtsust Eesti kultuuriloos. Foto: Ants Liigus

Klaara-Manni puhkekeskuse õuele kogunesid päikeselisel pühapäeval need, kes tunnevad siirast muret alkoholi liigtarbijate pärast, et probleemide labürindis tugineda siinsamas Randivälja külas 125 aastat tagasi asutatud karskusseltsi Täht tegevusele.

Randivälja külaseltsi juhataja Mart Ruumet ja keskuse perenaine Katrin Ruumet ütlesid saabujatele rõõmsa tere Tootsi trubaduuri Alari Jansoni kitarrimängu ja laulu saatel. Randivälja külaseltsi korraldatud üritust väärtustas maavanem Kalev Kaljuste, kes seltskonna tähelepanu tõmbas oma pisipoja Gregoriga.

Mõju kultuuriloos

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles