Apollo kino jagas enne "Tuhkatriinu" filmi alaealistele alkoholi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13. ja reede toob pahandusi. Naiste kõrval tõttas muinasjutufilmi “Tuhkatriinu” vaatama palju lapsi.
13. ja reede toob pahandusi. Naiste kõrval tõttas muinasjutufilmi “Tuhkatriinu” vaatama palju lapsi. Foto: Ants Liigus

Apollo kino üllatas muinasjutufilmi “Tuhkatriinu” vaatama tulnuid kingikotiga, milles muude asjade seas oli Saku õlletehase kuiv õunasiider.

“Saatsin vanema ja noorema tütre reedel kinno “Tuhkatriinu” filmi vaatama. Kui nad saali läksid, olid istmetel kingikotid, milles peale šampooni- ja palsaminäidiste, MyFitnessi reklaampakkumise, sojajoogi ja teiste asjade oli 0,33-liitrine õunasiider,” rääkis üks meditsiinitöötaja.

Siidri alkoholisisalduseks oli pakendil märgitud 4,5 protsenti. Lapsevanema sõnutsi öeldi pärast seansi lõppu küll, et alaealised võivad siidri anda enda kõrval istuvale täiskasvanule, kuid keegi seda ei kontrollinud. Tema lapsed tõid siidri koju.

“Tuhkatriinu” meelitas lapsi

Kino kodulehe andmetel toimus reedel, 13. märtsil Apollo kinos ühe ajakirja kinoõhtu. Seda välja andva kirjastuse turundusjuhi jutu järgi ei komplekteerinud nad kinkekotte ega lisanud sinna midagi omalt poolt.

“Siider oli lisatud kino poolt. Meil puudus informatsioon siidri jagamise kohta,” ütles turundusjuht, kes palus ajakirja nime uudises nimetamata jätta, sest see rikub nende mainet.

Turundusjuhi hinnangul pidanuks “Tuhkatriinu” vaatajatele kingikotis olema siidri asemel vesi või vähemalt tulnuks kingikotte uksel jagada. Nii saanuks kontrollida, et alkohol laste kätte ei satu.

Apollo tegevjuht Mauri Kristjan Dorbek palus juhtunu pärast vabandust. “Teeme kõik endast oleneva, et selliseid olukordi enam ei juhtuks,” kinnitas ta.

Dorbek selgitas siidrite kinkekottidesse sattumist sellega, et ajakirja kord kuus toimuv filmiõhtu on mõeldud eelkõige naistele ja seda külastavad täisealised. “Ürituse formaat näeb ette, et enne seanssi saab tutvuda uute ja huvitavate naiselike toodetega ja siis vaadata mõnda sobivat filmi,” ütles ta.

Filmiõhtu tarvis annavad kingitusi, tootenäidiseid ja uudistooteid Apollo kino koostööpartnerid, kes soovivad oma tooteid esitleda.

“Kuna ürituse sihtrühm on valdavalt naised, siis tehakse enamasti ka üritusel temaatiliste toodetega kinkekotid kõigile,” lausus Dorbek.

Apollo tegevjuhi selgituse järgi pole nad kunagi reklaaminud seda ettevõtmist kui laste eriüritust ja arvestades filmiõhtu algusaega (üritus algas kell 18, film kell 18.30, T. R.), ei osanud nad oodata nii suurt alaealiste huvi ürituse vastu.

Alkoholist teavitati

“Ebameeldiv üllatus oli aga tõesti see, et kinkekotid olid juba enne pakitud ja saalis istemetele asetatud ja ootasid külalisi. Nii kiiresti reageerides ei jõudnud me kahjuks kingikotte kokku koguda ja teavitasime kohe saalis kõiki külalisi sellest, et kottides on alkohoolne jook, nimelt siis väike siider. Korjasime kohapeal kokku nii palju tooteid, kui jõudsime, ja palusime korduvalt mikrofoni kaudu üle kinosaali, et kõik alaealised külalised võtaksid kottidest tooted välja ja asetaksid pudelihoidjatesse. Kottides oli peale siidri kõigile ka maasika-kõrremahl,” teatas Dorbek.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Grak pidas alaealistele siidri jagamist lubamatuks. Politsei saab juhtunut vaadelda vastavalt alkoholiseadusele, kuid enne asjaolude täpsustamist pole tal võimalik õiguslikku hinnangut anda.

Alkoholiseaduse järgi on alkohoolse joogi pakkumine või üleandmine alaealisele keelatud. Keelust üleastujaid ähvardab rahatrahv, mis juriidilise isiku puhul võib ulatuda 10 000 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles