Kommentaar: Putin – kartke mind!

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani president pidi oma toolini jõudmiseks mööduma Putinist poolkaares.
Kõrgõzstani president pidi oma toolini jõudmiseks mööduma Putinist poolkaares. Foto: Reuters

Vene presidendi Vladimir Putini avalikkuse ette jõudmine toimus veel ühe sõuga. Esmalt kinnitati vaid seda, et ta läheb nädala lõpul Kasahstani. Siis tuli kummaline sõnum, et Putini ja Kõrgõzstani presidendi Almazbek Atambajevi esmaspäevale planeeritud kohtumine (Rossija24 kanalis näidati seda kui toimunud sündmust mitu päeva varem) leiab ikkagi aset, sest mägede riigi presidendi lennuk lendas välja, ent ajakirjaniketa.

Siit tegin järelduse, et Putin välja ei tule, sest siseruumides toimuvat kokkusaamist on kergem lavastada. Nii ka oli: mehi näidati algul seisvana. Putin liigutas end kangelt ja minimaalselt, ta oli kohe tulnud ukse juurest esimese toolini, mistõttu kirgiis pidi temast kaarega mööda marssima. Siis mehed istusid ja rääkisid ning külalise ülesanne oli edastada peasõnum – peremees mitte ainult ei käi, vaid isegi sõidutas teda palee hoovis autoga, s.t oli ise roolis. Mõistagi ei kontrolli selle jutu tõesust lähitulevikus keegi, pealegi on see kõigest üks paljudest viimase kümne päeva valedest.

Venemaa teleuudiste regulaarse vaatajana julgen kinnitada: Putini näol oli ebatavaline läige, ei olnud tavalist naeratust ja jalgade liigutamist. Tõenäoliselt tegi ta läbi mingi ravikuuri ja see oli arvatavasti seotud seljaga – sellest probleemist hakati rääkima pärast tema kurikuulsat deltaplaani lendu kureparve ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles