Mai kooli õpilased lahendasid võistu ristsõnu

, Mai kooli huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kooli õpilased alustasid koolivaheaega Scrabble’i ristsõnamängu meistrivõistlustega.
Mai kooli õpilased alustasid koolivaheaega Scrabble’i ristsõnamängu meistrivõistlustega. Foto: Erakogu

Pärnu Mai koolis tähistati emakeele päeva ja alustati kevadist koolivaheaega Scrabble’i ristsõnamängu meistrivõistlustega.

5.–7. klasside arvestuses osales 58 ja 8.–9. klasside arvestuses tuli mängima 24 õpilast.

5.–7. klasside arvestuses saavutas esikoha Marta Kohv 5.b klassist, teise koha sai Helen Nurm 7.b klassist ja kolmanda koha Kevin-Kaspar Einsok 7.c klassist.

8.–9. klasside kolm esikohta läks 8.b klassi õpilastele: esimene oli Arto Marfin, teine Helis Sepp ja kolmas Kaspar Merilaht.

Mängijate paarid loositi kohapeal. Ühe mängu aeg oli 30 minutit. Mängu võitsid need, kes kogusid kõige rohkem punkte.

Mängureeglid lubavad kasutada kõiki õigekeelsussõnaraamatus esitatud sõnu, välja arvatud pärisnimed, lühendid, ees- ja järelliited ning sõnad, mida kirjutatakse ülakoma või sidekriipsuga. Pöördsõnu võib esitada kõigis pööretes ja ajavormides ning käändsõnu nii ainususes kui mitmuses kõigis käänetes. Mängijad saavad mängu ajal mänguväljale laotud sõna õigsust kontrollida sõnaraamatust.

Mai kooli parimad mängijad on kutsutud osalema koolinoorte 6. Scrabble’i meistrivõistlustel, mis toimuvad Tallinnas Rocca al Mare koolis 11. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles