Märtsipäike virgutab orase võrseid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkuranna vallas Leina küla põllul uurib OÜ Weissi tegevjuht Kalmer Metsaoru hübriidrukki võrseid ja nendib, et liivastele maadele sobiv külv on hästi talvitunud ja uued võrsed juba tärkavad.
Tahkuranna vallas Leina küla põllul uurib OÜ Weissi tegevjuht Kalmer Metsaoru hübriidrukki võrseid ja nendib, et liivastele maadele sobiv külv on hästi talvitunud ja uued võrsed juba tärkavad. Foto: Ants Liigus

Lõoke lõõritab Leina külas 80 hektari suuruse hübriidrukkipõllu kohal, soe märtsipäike virgutab orase võrseid ja septembrikülv võtab rõõmusrohelist jumet.

“Alt tuleb võrseid juurde,” sõrmitseb OÜ Weissi tegevjuht Kalmer Metsaoru orast, mille ülemistes otstes paistab veidi talvekuivanud pruuni.

Hübriidrukist kasvatab maakonna üks suuremaid põllumajandusettevõtteid OÜ Weiss esimest korda. Eeskuju andsid neile Vändra mehed, kes oma osaühingus seda talivilja edukalt kasvatavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles