Vaata, kellele antakse Pärnu päeval üle linna teenetemärgid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna teenetemärk.
Pärnu linna teenetemärk. Foto: Urmas Luik

Täna tegi Pärnu linnavolikogu eestseisus volikogule ettepaneku anda välja kuus Pärnu linna teenetemärki, mis antakse üle Pärnu päeval, 5. aprillil raekojas.

Pärnu linna teenetemärk otsustati anda Heli Kallasmaale pikaaegse ja tulemusliku töö eest rahvakultuuri edendajana. Kallasmaa on töötanud Pärnu maavalitsuses kultuurinõunikuna, haridus- ja kultuuriosakonna juhataja asetäitjana kultuuri alal, rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskuses Pärnu maakonna rahvakultuuri spetsialistina ja rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskuses regionaalosakonna juhatajana, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunap.

Teenetemärgi pälvib Tiia Toobal pikaaegse eduka ja tulemusliku matemaatikaõpetamise eest. Toobal on Pärnu linna matemaatika ainesektsiooni juhataja, pedagoogilise praktika korraldajate juhendaja ja täienduskoolituste organiseerija. Talle on korduvalt omistatud pedagoogi-metoodiku ametijärk. 1998. aastal pälvis Toobal Pärnu linna aasta õpetaja tiitli, 2008. aastal Gerhard Rägo mälestusmedali ja haridus- ja teadusministeeriumi tänukirja.

Alexander Tenzo saab teenetemärgi juveliir Gustav Fabergé nime ja loomingu tutvustamise ja tema monumendi kinkimise eest. Tenzo firma on väärikas järeltulija juveelifirmale, mille Peterburis 19. sajandil asutas Pärnus sündinud ja siin kullassepaks õppinud Gustav Fabergé. Tänavu 3. jaanuarist kaunistab meie linna suursugune Fabergé monument, mis teadvustab pärnakatele ja külalistele Pärnu üht kuulsamat inimest.

Stuart Chalmersile otsustati anda teenetemärk Shalomi lastemaja kauaaegse toetamise eest. Chalmers on olnud Shalomi lastemaja varjupaiga idee algataja ja oma praktiliste teadmiste ja pikaajalise kogemusega aidanud Eesti raskustes peresid.

Teenetemärk omistatakse Tiit Ermile kaaluka panuse eest laste ja noorte huvihariduse edendamisel Pärnus. Erm on 1990. aastast Pärnu kunstide maja direktor ja sel perioodil kujundanud asutusest kõrgetasemelise kultuuri- ja haridusasutuse. Ermi eestvedamisel toimub rahvusvaheline noortefestival Kuldleheke. Ta on MTÜ Vaasa Seltsi aktiivne liige, kuuludes seltsi juhatusse.

Kadri Liina Vahulale antakse teenetemärk noorte nõustamisteenuse arendamise ja pakkumise eest ning naiste- ja lastekliiniku meditsiiniteenuste ja ravimeetodite arendamise eest. Vahula algatusel on Pärnu haiglas kasutusele võetud uuenduslikke ravivõtteid, tema käivitas haiglas perekooli ja lõi noorte nõustamiskabineti, mida juhib selle algusest peale. Tema eestvedamisel on algatatud terviseedenduse projekte ja naistearstide residentuuriprogramm. Aastal 2000 valiti Vahula Pärnu aasta naiseks.

Pärnu teenetemärke on antud 2007. aastast linna tunnustusena füüsilisele isikule silmapaistvate teenete eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles