Pärnus mälestatakse märtsiküüditamise ohvreid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüditamisohvrite mälestuskivi Leinapargis.
Küüditamisohvrite mälestuskivi Leinapargis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus meenutatakse kolmapäeval, 25. märtsil 66 aasta möödumist märtsiküüditamisest mälestustseremooniaga Leinapargis ja küünalde süütamisega Martensi väljakul.

Küüditamise aastapäeval keskpäeval toimub küüditatute mälestustseremoonia Leinapargis ja õhtul süüdatakse ühiselt küünlad Martensi väljakul.

Mälestusüritused on pühendatud küüditamise ohvritele, kes kannatasid okupatsioonivõimude inimsusvastastes kuritegudes, ja sel päeval seistakse selle eest, et midagi niisugust ei korduks.

Tseremoonial Leinapargis osaleb abilinnapea Romek Kosenkranius. Küüditamisohvrite mälestusüritusel Martensi väljakul osaleb abilinnapea Meelis Kukk.

Leinapargis esineb vokaalansambel Mõnusalt.

Mälestustseremooniat Leinapargis korraldab ühendus Pärnu Memento ja Martensi väljakul toimub avalik küünalde süütamine korraldustoimkonna eesvedamisel eesotsas Meelis Kukega.

Märtsiküüditamine oli Eestis 25.–29. märtsini 1949 nõukogude võimude korraldatud küüditamisoperatsioon, mille käigus viidi Eestist Siberisse üle 20 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles