Juhtkiri: Puhtalt lehelt uue hooga edasi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nädalavahetusel heitis Reformierakonna juhatus üle parda Vabaerakonna, mille kangekaelsus ja soovimatus alluda oravate diktaadile ähvardas võimukõnelused nurja ajada. Ametlikult on Reformierakond toonud põhjuseks Vabaerakonna soovi tõsta kulude katteks üksikisiku tulumaksu ja taastada ettevõtte tulumaks. Selle varju on jäänud Andres Herkeli juhitud uustulnukate nõudmine võtta kavva põhjalik riigireform ja nõndanimetatud demokraatiapakett.

Kolmepoolsete kõnelustega loodab Reformierakond edasi minna. Isamaa ja Res Publica Liit kutsus Türil kokku volikogu, mis vähemalt ajakirjandusse jõudnud ülevaadete kohaselt polnud ülemäära enesekriitiline ega sissevaatav. Küll otsustas IRL jääda kõnelustelaua taha.

Oravatega ühisosa otsinguil jätkavad sotsidki. Nüüd osaleb läbirääkimistel päris omapärane kamp. Omavahelises sümpaatias ei saa kedagi kahtlustada. Reformierakond on koalitsioonis olnud nii IRLi kui sotsidega ja mõlemad partnerid on aru saanud, et oravaparteile ei tohi selga keerata: selles piirkonnas võib tunda ootamatut teravat ja metalset valu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles