NATO naeratas julgustavalt Pärnule

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eales varem pole NATO kontseptsiooni „üks kõigi, kõik ühe eest“ pärnakatele nii veenvalt esitletud kui kevade esimesel päeval, mil Endla teatri esisel platsil seisid kõrvu meie oma kaitseliitlaste ja nende tehnikaga sõjajõud Atlandi tagant.

Trikoloorid, tähed ja triibud lehvisid koos tuules. Meie pereisad, -emad ja mudilased vahetasid naeratusi, tunnustavaid käepigistusi ja mõtteid vabadusest ja vendlusest kaugelt tulnud sõduritega, kelle juured on küll USAs, kuid keda kohus käsib olla siin, meie kõrval.

Jah, liitlaste jalg on Keskväljakul varemgi astunud – marsisammul möödunud aastal iseseisvusparaadi ajal. Ent sedakorda toetas sõdurisaabaste tahet ja vägevust hulganisti soomust ning tulejõudu, mida USA 2. ratsaväerügemendi kompanii endas kannab ja millest teatri-esisele platsile jõudsid soomustransportöörid Stryker ning nende saatemasinad, kõik rahvale vaatamiseks ja katsumiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles