Orisselja Reeda silmad lõid üllatusest särama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda Kihnus olles täitis Pärnu maavanem Kalev Kaljuste meeldivat ülesannet ja andis Saare pärimuspreemia laureaadile Reet Laosele muuseumis üle Jaan Oadi maali repro.
Esimest korda Kihnus olles täitis Pärnu maavanem Kalev Kaljuste meeldivat ülesannet ja andis Saare pärimuspreemia laureaadile Reet Laosele muuseumis üle Jaan Oadi maali repro. Foto: Silvia Paluoja

Orisselja Reeda silmad lõid üllatusest särama, kui Kihnu muuseumis Saare päeval kuulutati ta tänavuse Theodor Saare pärimuspreemia laureaadiks ning maavanem Kalev Kaljuste tal sel puhul kätt surus.

Kihnu kangete meresõitjate ja laevaehitajate sugupuust pärit Reet Laos, keda kodusaarel talukoha järgi Orisselja Reedaks kutsutakse, uurib juba kuus aastat põhjalikult Kihnu merepärandit, annab mõttekaaslastega hoogu kivilaeva ehitamisele ja õpetab lastele pillimängu. Ta on käinud Pärnus gümnaasiumis, õppinud logistikat ja teinud magistritöö mereakadeemias ning töötab Kihnu sadamas.

Kivilaeva mudel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles