Päästeamet koolitab noori ohutuse alal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad on alanud ning algamas on ka päästeameti poolt läbiviidavad koolitused algklassi õpilastele, gümnaasiumis ja kutsekoolisõppivatele noortele. Foto on illustreeriv.
Kevad on alanud ning algamas on ka päästeameti poolt läbiviidavad koolitused algklassi õpilastele, gümnaasiumis ja kutsekoolisõppivatele noortele. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Algamas on päästeameti koolitused algklassi õpilastele, gümnaasiumis ja kutsekoolis õppivatele noortele.

Koolipere pisemaid, 1.-3. klasside õpilasi, ootavad päästjad komandosse külla. Külalistele on põnev koolitus koduse tuleohutuse teemal. Igapäevaeluga seonduvad praktilised näited ja ohtude selgitamine aitab lapsel hästi aru saada, kui lihtsalt võivad tuleõnnetused kodus alguse saada. Selgitatakse, kuidas õnnetust ära hoida ja kuidas tegutseda, kui õnnetus ikkagi juhtuma peaks.

Kõik Pärnumaa päästekomandod võtavad lapsi vastu aprillis ja mais. Selleks, et päästjad külaliste tulekuks valmis oleksid, on vaja end kirja panna oma koolile lähima päästekomando juures.

Peale algklasside koolituste käivad päästespetsialistid maakonna gümnaasiumi- ja kutsekoolinoortele veeohutust õpetamas.

Üldjuhul ei seosta noored vett ohu ja õnnetusega, seepärast arutletakse, millega enamik noori igasuvisel suplusperioodil kokku puutub. Loomulikult selgitatakse, mida õnnetuse korral ette võtta.

Koolituse soovist tuleb teada anda Pärnumaa päästepiirkonna juhile Margo Tammepõllule, kelle kontaktid leiab päästeameti kodulehelt. Kõigi koolitusel osalevat klasside vahel loositakse välja praktiline veeohutuse koolitus basseinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles