30 000 euro jagamisel on kaasa rääkinud alla protsendi linlastest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu kaasava eelarve rahvahääletusel, millega pärnakate otsuse põhjal jagatakse laiali 30 000 eurot, on kahe nädala jooksul osalenud ligi 400 inimest. Kaalukausil viiest projektist juhib Pärnu jõe tervisepark.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunapi sõnutsi on kahe nädala vältel kaasava eelarve hääletamisel kaasa rääkinud 396 pärnakat, kellest lõviosa on andnud oma hääle elektroonselt. Viis inimest on lasknud valimisurni pabersedeli.

Hääletamisele pandud viiest projektist juhivad Õunapi sõnutsi Pärnu jõe tervisepark ja Lubja tänava laste liiklusväljak.

Neile järgnevad Raeküla supelranna laiendamine, ühistranspordi digitaliseerimine ja  elektrit tootev generaatoi-treeningjalgratas.

Oma lemmikidee poolt saavad hääletada vaid need, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Pärnu linnas. Vanusepiirangut hääletusel ei ole, see teeb valijaskonna suuruseks üle 41 000 inimese (1. märtsi seisuga oli rahvastikuregistri andmetel pärnakaid 41 215).

Kaasava eelarve hääletusel saavad kaasa rääkida needki, kes registreerivad ennast rahvastikuregistris pärnakaks hääletuse ajal.

Hääletamine kestab järgmise teisipäevani. Hääletamiseks tuleb minna Pärnu linna kodulehele, kust leiab vastava reklaami, või linnavalitsusse, kus saab hääletada nii elektroonselt kui postida valimissedeli paberkandjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles