Pärnu Eliisabeti kirikus kõlab Ameerika muusika orelile ja vioolale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Maidre.
Ines Maidre. Foto: Erakogu

Laupäeval, 28. märtsil kõlab Pärnu Eliisabeti kirikus Ameerika muusika orelile ja vioolale. Organist Ines Maidre ja tema tütre vioolamängija Iris Maidre-Aarviki kavas on Ameerika heliloojate Seth Binghami, George Gershwini, Leo Sowerby ja Charles Ivesi looming.

Ines Maidre on üks tunnustatumaid Eesti organiste, kelle tõlgenduses kõlavad ühtviisi meisterlikult nii varase baroki, romantismiajastu kui tänapäeva muusika. Aastast 1992 on Maidre elanud Norras, töötanud Bergeni muusikaakadeemia dotsendina ja tegutsenud ansambli Musica Celines klavessinisti-organistina. Tänu sagedastele kontsertidele ja meistrikursustele on Maidre tihedas kontaktis Eesti muusikaeluga. 2014. aastast on ta Pärnu orelifestivali kunstiline juht.

Iris Maidre-Aarvik alustas klaveri- ja viiuliõpinguid Bergeni kultuurkoolis Norras. Praegu on ta Oslo Barratt Due muusikainstituudi üliõplane. Solisti, ansamblisti ja orkestrandina on ta esinenud paljudes riikides. Eelmise aasta novembris astus ta üles esimese täispika soolokavaga Barratt Due muusikainstituudi kammersaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles