Haruldase haigusega tüdruk saab fondi toel abivahendi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Haruldase haigusega tüdruk saab kohaliku omavalitsuse ja Lastefondi toel endale vajaliku abivahendi.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond aitab haruldast geenihaigust põdeva kaheksa-aastase Simona perel tasuda lapse hooldamiseks vajaliku eriistmega käru omaosaluse, mis Pärnu maavalitsuse 90protsendise toetuse kõrval jäi pere kanda.

Simonal on diagnoositud haruldane geneetiline haigus Aicardi sündroom, millega kaasneb ravile raskesti alluv epilepsia ning arenguline ja füüsiline mahajäämus. Seetõttu on tüdrukule määratud sügav puue. Ta ei kõnni ega räägi, ei tunne ümbritseva vastu eriti huvi ja vajab ööpäev ringi abi ja järelevalvet.

Lapse ema sõnutsi on Simona arengu tagamiseks tarvilikud füsioteraapilised toimingud ja abivahendid, mis toetavad keha. „Kahjuks on Simonal välja arenenud tugev skolioos, mistõttu õige asendi hoidmine on saanud äärmiselt oluliseks. Oleme leidnud oma tütrele selleks sobiva abivahendi – eriistmega käru, mis aitaks tal keha õigel viisil toetada nii väli- kui sisetingimustes liigeldes,“ räägib ema.

Kuna perel puudusid seni võimalused üle 3000eurose abivahendi väljaostmiseks, tuli seda rentida. Nüüd aga tuli perele appi Pärnu maavalitsus, mis on valmis 90 protsenti käru maksumusest ise tasuma. Ülejäänud summa jäi pere enda kanda, kuid sedagi raha on raske lapse muude ravikulude kõrval leida. Siin ulatas abikäe Lastefond, mis tasub pere eest 350eurose omaosaluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles