Priit Sutt: Valus tõde Pärnu allakäigust

, Pärnu linnavolikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sutt.
Priit Sutt. Foto: PP

Pärnu linnapea on peale autoritaarse juhtimisstiili tuntud kui Eesti Vabariigi suurima palgaga linnajuht. Linnapeadest teenis Eesti Vabariigis enim Toomas Kivimägi: 3451 (see on palk koos esindustasudega) eurot kuus. Pärnu linnapea on aastaid teeninud enam kui keegi teine ja rohkemgi kui Tallinna linnapea Edgar Savisaar (3286 eurot) või kunagine Tartu kolleeg Urmas Kruuse (3196 eurot).

Varjatud tegelikkus

Milline on siis Pärnu seis oma arengus ja kas meie ülekullatud linnapea on kõike seda väärt olnud? Toomas Kivimägi võime luua kujutluspilte oma edust ja keerata kõik, sealhulgas teistegi tehtu, enda kasuks on lausa hämmastav. Samuti on kõrgemast klassist oskus varjata, kus Pärnu on ja milliseks on ta muutunud saamatuse, hoolimatuse ja enesekesksuse tõttu. Kuna Kivimägi ise ei taha kirjutada sellest, milline on tegelik olukord, kuhu tema juhitud linnavalitsus on Pärnu viinud, aitame teda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles