Vello Järvesalu volitused linnavolikogus lõppesid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Henn Soodla

Pärnu linna valimiskomisjon otsustas linnavolikogu senise liikme Vello Järvesalu (pildil) volitused lõpetada enne tähtaega alates 13. septembrist, Järvesalu koha volikogus saab tema senine asendusliige, Pärnu Vene gümnaasiumi direktor Vladimir Klevtsov.

Pärnu linna valimiskomisjoni esimees Tiina Roht kinnitas, et Järvesalu teatas valimiskomisjonile oma püsiva elukoha muutusest, enam ei ela ta Pärnu linnas.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse järgi saab inimene kuuluda vaid selle omavalitsuse volikogusse, kus rahvastikuregistri andmetel on tema alaline elukoht.

 “Järvesalu informeeris meid, et tema püsiv elukoht pole Pärnu linn,” ütles Roht. “Kontrollime ka ise pidevalt kõigi volikogu liikmete registreeritud elukohta.”

Järvesalu oleks volikogukoha kaotanud elukohta muutmatagi, sest 8. septembril mõisteti taastusravikeskuse Estonia kunagine juht Pärnu maakohtus süüdi omastamises, dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Seitse päeva hiljem, pärast kohtuotsuse jõustumist, oleks valimiskomisjon lõpetanud tema volitused enne tähtaega seoses tahtliku kuriteo eest süüdimõistmisega.

Järvesalu peatas oma volitused linnavolikogus käesoleva aasta 1. veebruarist kolmeks kuuks. Mais muutusid need uuesti kehtivaks, kuid Järvesalu lasi volitused teist korda peatada 6. augustil.

Järvesalu asendusliige volikogus on olnud Pärnu Vene gümnaasiumi direktor Vladimir Klevtsov.

Järvesalu on olnud Pärnu linnavolikogu liige 1989. aastast. Rohti väitel võimaldab seadus tal järgmistel valimistel uuesti kandideerida, kui ta registreerib oma elukohaks Pärnu linna.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadus sätestab, et kandideerida ei või kuriteos süüdi mõistetud isik vaid juhul, kui ta kannab vanglakaristust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles