Tootsis oli lamba-aasta laulupäev

, muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toootsi lasteaia sünnipäeva tähistati ka lamba-aasta laulupäevaga.
Toootsi lasteaia sünnipäeva tähistati ka lamba-aasta laulupäevaga. Foto: Erakogu

Väike, aga kodune Tootsi lasteaed tähistas oma 70. sünnipäeva sõbrapäeva kohvikuna, kus kogu lasteaia personal rõõmsalt kaasa tegi. Kodus küpsetati koogid, pirukad ja tordidki.

Et Vändra tarbijate ühistu kinkis lasteaiale televiisori, said nii lasteaia- kui koolilapsed vaadata terve vaheaja lõbusaid multikaid ja mängida huvitavaid lauamänge.

Sünnipäeva jätkuks toimus 26. märtsil Tootsi lasteaias lamba-aasta laulupäev. Ürituse avasid lasteaia vilistlased, nüüdseks kooli 9. klassi õpilased Carmel Raudsepp ja Katrin Klemmer. Tervitussõnad öeldi Tori lasteaia laululastele  ja õpetaja Marika Pähkelile ning direktor Jana Malõhile, samuti Tammiste lasteaia laululastele ja õpetaja Marge Lumisalule, kes on ka Tootsi lasteaia vilistlane. Külla tulid Paikuse lasteaia muusikaõpetaja Kadi Sepp ja Kilingi-Nõmme muusikaõpetaja Sirli Arumäe.Tervitus edastati ka Tootsi lasteaia perele ja külalistele.

Laulupäeva avasid Tootsi vallavanem Riina Kukk ja lasteaia-põhikooli direktor Jüri Mets.

Oligi aeg alustada lauludega ja nagu kõigil teada, esitati saalis laule just lammastest või kitsedest. Tori lasteaia mudilased õpetaja Marika Pähkeli juhendamisel esitasid kaks laulu: Kersti Kuuse „Vanaema juures maal“ kandis ette Mathelyn Jaanimäe ja Meeta Terri „Loomade pidu“ laulsid Mathelyn Jaanimäe, Richard Mets ja Karl Lennart Mitt.

Vahepeal tantsiti  laulu „Kevade marss“ saatel.

Ja jätkati taas lauludega. Tammiste lasteaia mudilased koos õpetaja Marge Lumisaluga laulsid  rootsi rahvaviisi "Uteke" ja "Lammas Shauni laulukest", esitajateks Eliisabet Aas, Sandra Saar, Kateriin Tuulik, Mirtel Mia Utrila, Sofija Ivaštšenko ja Innar Hion.

Tantsiti taas ühiselt laulu „Hiir hüppas“ saatel.

 Viimased lambalaulud olid jäänud laulda veel Tootsi laululastel. Laulu „Rõõmsad kitsed oleme“ esitasid Karolina ja Anneliis, „Mängusõbrad“ laulsid ette Heleri, Henri ja Katariina ning „Sokukese“ esitasid Karolina, Anneliis, Renar ja Sander.

Laulupäev lõpetati ühislauluga  „Kauges külas“.

Suur tänu kõigile laululastele ja õpetajatele. Aitäh Tootsi vallavalitsusele vaipade eest. Juba pärastlõunal oli vaipadel tore autoralli käimas.

Kohtumiseni järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles