Valmis kalakasvatamise õpik

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske kala.
Värske kala. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kalanduse teabekeskus andis välja õpiku “Kalakasvatus. Perspektiivsed liigid”, milles keskendutakse Eesti kalakasvandustes vähe levinud, kuid majanduslikult perspektiivikatele liikidele.

“Eestis on Euroopa kalandusfondi toel viimase seitsme aasta jooksul oluliselt investeeritud kalakasvatuste taristu rajamisse,” ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik.

“Turuolud on aga muutlikud ja meie kalakasvatajad peavad pidevalt leidma kasvatamiseks kõige tulutoovamaid liike. Õppematerjalis käsitletaksegi ahvena, angerja, angersäga, paalia, koha, siia ja tuura kasvatamise võimalusi Eestis.”

Õpik on mõeldud kalanduse ja veterinaaria üliõpilastele, kutseõppuritele ja juba tegutsevatele kalakasvatajatele. 

Raamatu autorid on Eesti maaülikooli (EMÜ) kalade haiguste lektor Priit Päkk, EMÜ teadur Kai Ginter, EMÜ molekulaargeneetika professor Riho Gross, EMÜ limnoloogiakeskuse juhataja Ain Järvalt, kalakasvataja Ats Kruusamägi ja EMÜ kalakasvatuse professor Tiit Paaver. 

Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskus on Pärnus tegutsev kalanduse info-, koolitus- ja nõuandekeskus, mis töötab “Euroopa kalandusfondi 2007–2013 rakenduskava” meetme 3.1 "Ühistegevused" raames.

Teabekeskuse eesmärk on varustada kalandussektorit nüüdisaegse oskusteabega, teha koolitusi, anda nõu ja suurendada tarbijate teadlikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles