Tibud kasvasid võõrasemade soojuses

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidia Saare hakkas tööle esimesena valminud tibulas.
Liidia Saare hakkas tööle esimesena valminud tibulas. Foto: Erakogu

Eesti linnukasvatuse valitsus moodustati 1965. aastal, valitsusele allus 13 linnukasvatusega tegelevat kolhoosi ja üheksa sovhoosi, üks neist oli Sindi sovhoos. Kaks aastat varem tuli riigimajandisse tööle Liidia Saare, noor naine, kes otsis perega paremaid võimalusi, kui olid tema kodukohas Massiaru kandis.

“Olin seal kolhoosis, siis raudtee peal, raudtee läks Massiarust läbi Iklani, aga kui see kadus, polnud seal enam tööd. Aga süüa tahad ju, sai käbisid korjatud metsas ja kõike tehtud, et elus olla,” räägib Liidia möödunule mõeldes mõtlikult.

Liidia onu elas Sindi-Lodjas ja teadis, et sovhoosi on vaja karjatalitajaid. Kanalaid veel ei olnud, neid hakati ehitama Saare pere silme all ja esimesena kerkis tibula. Majand ehitas samal ajal kanala töötajatele esimest kahekorruselist nelja korteriga silikaatmaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles