Ettevõtjad moodustavad Silla tehnoküla tuuma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühes kunagises kanalas ligemale 4000ruutmeetrisel pinnal valmistab OÜ Empro Grupp uksi, aknaid, treppe ja mööblit, vaatel tootmisruumi on esiplaanil meister Margus Täker, kes on väga hea tisler. Kõrvalpildil on Silla tehnoküla vaade.
Ühes kunagises kanalas ligemale 4000ruutmeetrisel pinnal valmistab OÜ Empro Grupp uksi, aknaid, treppe ja mööblit, vaatel tootmisruumi on esiplaanil meister Margus Täker, kes on väga hea tisler. Kõrvalpildil on Silla tehnoküla vaade. Foto: Urmas Luik

Silla külas elab kümnendik Paikuse valla elanikest; kuigi 2011. aastal ampsas alev piiri muutmisega 165 hektari suuruse tüki endale, jäi Reiu mõisa süda paika. Seal, Sindi sovhoosi omaaegsetes kanalates, tegutseb kümmekond ettevõtjat, kes võivad öelda, et nad asuvad Silla tehnokülas ja on seal loonud sadakond töökohta.

Piirimuutuse järel kadus külaelaniku seisus ligi 350 inimesel. Niisama palju on neid, kes ütlevad enda kodukohaks Silla küla.

Paikuse vallavolikogu põhjendas otsust hoogsa ehitustegevusega Reiu jõe kaldal männiku varjus. Eramuid ühendavad teed, vee- ja kanalisatsioonitorustikud ja sidekaablid hargnesid alevi võrgustikust, neid ei saanud kaardile veetud piiri järgi poolitada isegi Raudtee tänaval, kus jõe poole jäi küla- ja metsa poole alevirahvas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles