Mereinstituudi teadlased seirasid Pärnu jõge

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereinstituudi Pärnu osakonna koordinaator Kalju Kupper (vasakul) ja spetsialist Elmar Talbonen tõid eile hommikul instituudi välibaasi Pärnu jões öö läbi püüdnud katsevõrgud kalaga, öeldes, et jões paistab kala olevat.
Mereinstituudi Pärnu osakonna koordinaator Kalju Kupper (vasakul) ja spetsialist Elmar Talbonen tõid eile hommikul instituudi välibaasi Pärnu jões öö läbi püüdnud katsevõrgud kalaga, öeldes, et jões paistab kala olevat. Foto: Ants Liigus

Eile hommikul tõid Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi spetsialistid Elmar Talbonen ja Kalju Kupper Pärnu jõest kolm katsevõrku, mis olid seal püüdnud ühe öö, et saada marterjali kevadiste kudekalade ja teistegi kalaliikide uurimiseks.

“Kevadisi katsepüüke on ülikooli teadlased korraldanud juba aastakümneid,” selgitas katsepüükide uurimist juhendav ihtüoloog Heli Shpilev.

Seireks kasutatavad püünised kujutavad endast 30 meetri pikkusi eri silmasuurusega nakkevõrkude jadasid, mis pannakse püüdma jõkke kolmes kohas. Need võrgud peaksid kinni püüdma enam-vähem kõik, mis neisse ujub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles