Täna peetakse Maa tundi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtul võiks väljalülitada üleliigsed elektriseadmed.
Õhtul võiks väljalülitada üleliigsed elektriseadmed. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Looduskaitseorganisatsioon World Wide Fund  (WWF) kutsub täna üles pidama tunnipikkust ülemaailmset Maa tundi (Earth Hour) mille eesmärgiks on hoida kokku energiat.

Maa tund algab Eesti aja järgi kell 20.30 ja sellega liitujad lülitavad tunniks ajaks välja liigselt põlevad tuled. WWF soovib valgustuse väljalülitamisega saavutatava energia kokkuhoiuga juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele.

Maa tunni eesmärk on vähendada süsinikdioksiidi hulka Maa atmosfääris ning panna inimesed rohkem mõtlema keskkonna hoidmisele, teatasid korraldajad.

 Maa tund sai alguse Austraaliast Sydneyst 2007. aastal, kui 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja lülitasid. 2008. aastal osales aktsioonis 50 miljonit inimest, seega kasvas aktsioon ülemaailmseks jätkusuutlikuks liikumiseks. 2009. aastal oli liikumise eesmärgiks viia Maa tund juba uuele tasandile, saavutades 1 miljardi inimese osalemine.

Täna võtab „Maa tunnist“ osa juba 162 riiki üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles