Ilmatark: ilm püsib muutlik

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krookused õitsevad.
Krookused õitsevad. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Selle nädala ilm ei olnud eriti meeldiv. Mõnel päeval puhus tugev tuul, öine temperatuur oli nulli ringis või madalam ja päevane vähestes plusskraadides.

Kõige külmem öö oli möödunud pühapäeval, Lõpel näitas termomeeter siis kümmet miinuskraadi.

Edaspidi valitsevad meil madalrõhkkonnad. Laupäev on arvatavasti sajune, ka pühapäeval võib siin-seal vähest vihma tulla. Järgmisel nädalal on muutlik ilm, sajab vihma ja kohati lörtsi. Õhutemperatuur on öösiti null kraadi kanti või veidi alla selle, päeval ulatub kuni seitsme plusskraadini.

Aias õitsevad lumikellukesed, märtsikellukesed ja krookused. Nägin kahte valge-toonekurge, sookure- ja kuldnokaparve lõuna poolt tulemas. Rändlinnud tulevad tasapisi ja kuulutavad kevade saabumist.

Uurisin oma andmetest, milline võiks tänavu tulla kevad pärast sooja talve. Tuleb välja, et nii külma kui sooja talve järel võib 50protsendilise tõenäosusega tulla soe kevad.

Soojale talvele võib järgneda aga külm talv.

Varusingi juba rohkem küttepuid, sest loodan, et järgmine talv tuleb päris pakaseline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles