Jana Tringi erakooli õpilased esitasid omaloomingut

, Jana Tringi erakooli arendusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Tringi erakoolis toimus muusikaõppijate omaloomingu õhtu ImproviSSSimo.
Jana Tringi erakoolis toimus muusikaõppijate omaloomingu õhtu ImproviSSSimo. Foto: Erakogu

Reedel, 27. märtsil toimus Jana Tringi erakoolis muusikaõppijate omaloomingu õhtu ImproviSSSimo.

Traditsiooniks kujunenud üritust korraldatakse juba kolmandat korda. Igal aastal on külla kutsutud mõni tore muusik-helilooja, kes noortele oma kogemustest räägib, kuuldud muusikale tagasisidet annab ja edaspidiseks näpunäiteid jagab. Sel aastal julgustas noori muusikuid viiuldaja ja pedagoog Indrek Palu.

Jana Tringi erakoolis on ärgitatud muusikaosakonna õpilasi oma muusikalisi mõtteid paberile panema ja neid teistele esitama juba aastaid. Noortele antakse ette teema ja siis igaüks leiab sellele muusikalise lahenduse. Selle aasta teema oli muusika-aastale kohane „ Minu päev muusikas“. Õpetajad Mall Pöial, Merlin Madisson ja Lukas Groen juhendasid ja aitasid õpilastel oma helitööd noodistada ning nii need lood sündisid.

Et noortes säiliks armastus muusika vastu ega kaoks loomerõõm, otsustati omavahel mitte võistelda. Küll valiti kõigi esitajate hulgast välja pala, mis terviku ja särava kompositsiooni eest pälvis esiletoomist.

Tunnustuse osaliseks sai Brit Paalandi (12 a) klaveripalaga „Klimberdasin päeva käima“. Briti õpetaja on Mall Pöial.

Žürii koosseisus Indrek Palu (külalisena), Jana Trink (kooli esindajana) ja Liina Hussar (publiku esindajana) jagasid tunnustust teistelegi. Tunnusttatud said põneva kõlaga klaveripala “Kodune klaver”( Evert Kose, 8 a), ilus tervik “Musikaalne padi” (Mirelle Valgemäe, 9 a), musikaalselt kindlameelne “Kevade viisid” (Greete Viik, 9 a), hea polüfooniaga “Unistav muusika” (Rebeka Rosenstein, 9 a), džässilik lugu “Nimetu", milles oli hästi 12 takti paika pandud (Tauri Miilits 14 a), laul “Lost in the Woods”, mille autor on loomises õigel teel (Peeter Hansen, 15 a), sõprade toetuse eest kitarriduona sündinud “Memories of Happy Moments” (Robert Ossipov, 16 a ja Nikita Petuškov, 16 a) ja kitarripala “Step to Good” (Robert Ossipov, 16 a).

Indrek Palu rõhutas, et õpilased on õigel teel ja võivad jätkates jõuda kaugele. Veel sõnas ta, et loomepilliks ei pea olema ainult pillide kuningas klaver. Näiteks ta ise kasutab viiulit ja selle pilli helikeel on hoopis teine.

Kolmandal ImproviSSSimol osalejatele jäi mälestuseks nende loodud paladega väike noodivihik "Minu päevad muusikas". Iial ei või teada, kelles on peidus tulevane helilooja ja tore on siis hiljem oma esimesi katsetusi meenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles