Töötud harjutavad garaažide varemeil

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päev-päevalt saab hüljatud garaažidest jäänud plats Horisondi tööharjutajate käe all puhtamaks.
Päev-päevalt saab hüljatud garaažidest jäänud plats Horisondi tööharjutajate käe all puhtamaks. Foto: Ants Liigus

Pärnu Vastla tänava mahajäetud garaažid ei lagune sugugi omasoodu ega hooleta, nagu linnavalitsus teadis ja leht kirjutas, vaid juba paar nädalat on MTÜ Horisondi kliendid sealsetel varemetel tööd murdnud. Lammutamise asemel pigem koristades.

Horisondi perenaise Ilme Seepere jutu järgi tellinud neilt mahalõhutud garaažidest jäänud platsi koristamise garaaže hallanud ühistu Metall esindaja. Seepere haaras võimalusest kinni ja leidis tööks vajalikud tööharjutusprogrammi läbivad mehedki.

“Ega ta kõige mõnusam töö ole muidugi,” nentis nime enda teada jätnud keskealine mees ümberkukutatud garaažist jäänud risuhunnikust lauajuppe välja sikutades. Puitmaterjali kogub viie–kuueliikmeline brigaad eraldi hunnikutesse. Kogutu viiakse Horisondi hoovile, sorditakse, saetakse juppideks ja ladustatakse küttematerjaliks. Seda juhul, kui keegi ette ei jõua. Mõnikord jõutakse. Alles läinud nädalal oli meeste kokkutassitud lauahunnik öö jooksul õnneks võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles