„Targalt internetis“ võitjad käisid auhinnareisil Brüsselis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusmängu "Targalt internetis" võitnud Pärnu Vanalinna kooli õpilased käisid preemiareisil Brüsselis.
Võistlusmängu "Targalt internetis" võitnud Pärnu Vanalinna kooli õpilased käisid preemiareisil Brüsselis. Foto: Marje Vaan

Eelmise aasta aprillis toimus Tallinnas võistlusmängu „Targalt internetis“ finaal, võitis Pärnu Vanalinna kooli võistkond, kes nüüd käis oma auhinnareisil Brüsselis.

Brüsselis ootas meid Euroopa Parlamendist Kaja Kallase büroo juhataja Irina Talviste.

Ilmaga meil kahjuks ei vedanud, sest mõlemal päeval sadas Brüsselis vihma ja oli küllaltki jahe. See aga ei takistanud meid ringi vaatamast ja linna avastamast. Jalutasime vanalinnas ja külastasime Brüsseli ühte suurimat turistimagnetit – pissivat poissi. Proovisime ära maailmakuulsad Belgia vahvlid ja šokolaadi.

Õhtul olime koos Kaja Kallasega. Õhtusöögi ajal saime temaga vestelda ja küsida, mida soovisime.

Järgmisel päeval külastasime Euroopa Parlamenti. Parlamendis rääkis Kaja Kallas oma tööst ja elust Brüsselis ning meile tutvustati Euroopa Parlamendi tegevust ja töökorraldust. Nägime ka istungitesaali.

Pärast parlamendikülastust käisime Euroopa Parlamendi külastuskeskuses. Tänu interaktiivsetele multimeediaelementidele, kus sai valida kõnelemiskeele 24 keele hulgast, võisime näitusest ülevaate saada eesti keeles.

Võistlusmängu „Targalt internetis“ eesmärk oli suurendada õpilaste teadlikkust internetis leiduvatest ohtudest ja oskust nendega toime tulla.

Reisi rahastas Euroopa Parlament.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles