Galerii: teatrinädal Kellukese lasteaias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

23.-27. märtsini toimus Pärnu lasteaias Kelluke IV teatrifestival, mis seekord kandis nime „Teatri imeline maailm“.

On imeline ja salapärane, kui nädal lasteaias möödub justkui teatris. Teatrinädal oli huvitav ja põnev kõigile, kuna lapsed  iga päev teatrisse ei satu. Meie lapsed ei olnud  ainult pealtvaatajate rollis, vaid said isegi etendustega üles astuda.

Meile tuli külla isegi haldjas, kes aitas kõigil lastel ja õpetajatel muutuda suurepärasteks näitlejateks ja esitada iga päev uusi ja põnevaid etendusi. Igal rühmal oli ette valmistatud oma lavastus, sel aastal osales mitu lapsevanematki ja paaril lapsel vanem õde. Meiegi rühma lastel tuli oma tegelase kehastamine väga hästi välja, haiguste tõttu mängis mõni laps isegi kahte rolli, tulles suurepäraselt toime.

Teatrinädala õnnestumisele aitas kaasa kindlasti meie õpetajate fantaasiarikkus, suur kogemustepagas ja usin pealehakkamine. Enda kui festivali korraldaja poolt tahaksin öelda nii kolleegidele kui kogu Kellukese lasteaia perele tänusõnad nende meisterlikkuse ja talendi eest, et nad panid kokku need suurepärased lavalood ja olid kogu nõu ja jõuga abiks kogu festivali korraldamisel. Ega ilmaasjata öelda, et õpetaja on meister kõiges, kes suudab ühes ametis teha hästi mitut tööd.

Nagu varasematel aastatel olid nüüdki meil külalisesinejad Pärnu Vene gümnaasiumi 6.k klassist eestikeelse lavastusega „Lohutusloom“.

Teine külalisesineja meie teatrifestivalil oli teater Ilmarine Narvast, kes esitas „Laisa Liisu“. Tegemist on oma ala professionaalidega ja Ilmarine oli meil külas juba teist korda. Peale oma lasteaia mudilaste olid pealtvaatajateks kutsutud venekeelne rühm Sindi lasteaiast ja Ülejõe lasteaiast.

Meil on veel üks traditsioon: festivali lõpetab õpetajate ühisetendus, mis sel aastal kannab nime „Nastja seiklused võlumaal“. See räägib raamatutest ja sellest, kui huvitavad ja põnevad need on.

Loomulikult olid festivalil autasud, diplomid ja magusad medalid kõigile lastele. Sel aastal  valmistas iga rühm oma lavastuse kohta plakati, mõnes rühmas valmis see lastevanemate käe all.

Kui imeline, et on olemas teater … Tahaksime väga loota, et vanemad hakkavad oma lapsi viima sagedamini teatrisse või hoopis ise lastega kodus väikeseid etendusi tegema. Teater arendab,  pakub rõõmu ja head tuju nii näitlejatele endile kui vaatajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles