Juhtkiri: Üllatusteta algus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti Vabariigi riigikogu 13. koosseis on esialgu sajaliikmelisena alustanud. Et riigikogu juhatuse kohtade jagunemises lepitakse varem kokku, ei saa seal eriti üllatusi olla. Muidugi võib mõni kõrvale jäetud fraktsioon esitada oma kandidaadi, nagu seekord juhtuski.

Vabaerakond seadis riigikogu esimehe kohale sotsist veteranpoliitiku Eiki Nestori kõrvale oma esimehe Andres Herkeli. Nestori 58 ja Herkeli 41 häält peegeldab täpselt visalt sündiva võimuliidu ja opositsiooni häälte suhet (üks sedel oli jäetud täitmata).

Isamaa ja Res Publica Liidu esitatud endine põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder valiti riigikogu esimeseks aseesimeheks ja Jüri Ratas Keskerakonnast teiseks aseesimeheks. Siin oli üllatuseks, kuigi ette arvatult, et Reformierakond loobus oma esindajast riigikogu juhatuses. Varem oli selleks esimene aseesimees Laine Randjärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles