Selle nädala laupäevast järgmise nädala pühapäevani toimub Pärnus esmakordselt restoranide nädal, mil pakuvad erinevaid hõrke roogi kaheksateist suvepealinna restorani.
Galerii: Pärnu kokad on esimeseks restoranide nädalaks valmis
Selleks, et head toitu ja toiduelamusi veelgi fookusesse tõsta, avati täna Endla teatris toidufoto näitus. Seeläbi soovitakse tunnustada kokkade tänuväärset tööd ja anda võimalus vaadelda toitu kui kunstiteost. Tegemist ei ole tavapärase fotonäitusega, pigem põneva installatsiooniga, mis jääb teatrikülastajatele tutvumiseks restoranide nädala lõpuni. Tänasel avamisel pakkusid Pärnu restoranide kokad kohapeal maitsvaid suupisteid, mis inspireeritud restoranide nädala menüüst.
Pärnu restoranide nädala projektijuhi Kadi Elmeste teatel on kampaanianädalal pakutavate menüüde koostamisel on kasutatud küülikufileed, pardifileed, tallemaksa, kammkarpe, jõevähke, haugi-, koha- ja ahvenafileed ning teisi põnevaid tooraineid.
Restoranide nädalal pakutavad toidud on valitud restorani a’la carte menüüst, mida saab sel perioodil erihinnaga nautida. Lime Lounge peakoka Merike Kotsulimi sõnul on nende menüüs kasutatud kohalikku toorainet ning lisatud eksootilisemaid nüansse.
“Lime Lounge õhtusöögi menüü eelroaks on kohalikest vetest püütud kevadised räimed. Pearoaks on pardifilee, mis on serveeritud Lime’ perenaise koduaia ebaküdooniatest valmistatud kastmega. Ja muidugi on menüüs esindatud meie nimele vääriliselt ka laimikook,” lisas Kotsulim.
Pärnu esimene restoranide nädal toimub 4.-12. aprillil, eesmärgiga tutvustada Pärnu restorane nii eestimaalastele kui ka lähinaabritele. Lisaks soovitakse elavdada kohalike elanike restoranide külastusi, kui võimalust nautida head toitu ja sõprade seltskonda. Osalevad restoranid pakuvad kampaanianädalal kahekäigulist lõunasööki hinnaga 10 eurot ja kolmekäigulist õhtusööki hinnaga 15 eurot.