Gerhard Schröder laulab Putini propagandalaulu

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerhard Schröderi promoveerimine audoktoriks Peterburis 2003. aastal. Sõber Vladimir Putin vaatab heakskiitva näoga kõrvalt, kuigi audoktori mütsist on aastatega saanud marioneti oma.
Gerhard Schröderi promoveerimine audoktoriks Peterburis 2003. aastal. Sõber Vladimir Putin vaatab heakskiitva näoga kõrvalt, kuigi audoktori mütsist on aastatega saanud marioneti oma. Foto: Reuters

Kui uskuda Venemaa tundjat Boris Reitschusterit, naerdakse Kremlis Gerhard Schröderi üle, kes olevat lasknud Vladimir Putinil ennast värvata.

Saksa kunagine liidukantsler (1998–2005) on isegi pärast Krimmi annekteerimist 2014 ja verist konflikti Ukraina Donbassi regioonis arvamusel, et julgeolekutöötaja ametit pidanud Putin on ”pesuehtne demokraat“. Seda tõestas Schröder intervjuus, mille andis Saksa riigikantsleri Otto von Bismarcki 200. sünniaastapäeva puhul ajakirjale Der Spiegel. Schröder on nimelt oma eelkäija suur fänn.

Ida-Ukrainas süü mõlemal poolel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles