Järgmine kevad toob Jaapani Pärnusse

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: Urmas Luik

Raeküla Vanakooli keskus on pärnakatele tutvustanud palju maid neile pühendatud nädalate raames. Hiljuti peetud Austria nädala järel hakati juba plaane pidama järgmiseks ettevõtmiseks. Nüüd on otsus sündinud: tuleval kevadel, 2.–8. maini tuleb Pärnus Jaapani nädal.

“Kuna Austria nädal oli väga edukas, andsid oma nõusoleku koostööks paljud partnerid,” sõnas keskuse arendusspetsialist Marina Mesipuu. Kaasa on nõus lööma Pärnumaa kutsehariduskeskus, kes tutvustab tõusva päikese maa toiduvalmistamist ja -kultuuri. Ridala põhikooli kunstistuudio tuleb taas oma maalide ja joonistustega ning Pärnu haiglas avatakse maad käsitlev näitus ja toimub üritusigi.

Jaapani kultuuris ei saa luulet maha vaikida. Seda tutvustavad luuleklubi Taevalatern ja Kaks Jaaku, kes korraldavad jaapani luule õhtu. Nädalas osalevad Pärnu spordihall ja Tartu ülikooli Pärnu kolled˛i väärikate ülikool. “Kindlasti löövad kaasa Pärnu Raeküla kool ja Kuninga tänava põhikool,” lisas Mesipuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles