Eesti Post ajas vändralased postimajast loobumise jutuga ärevusse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra postimaja avati alevi peatänava ääres 7. oktoobril 2001, Eesti Post tahab nüüd maja müüki panna ja avada postipunkti kohalikus Konsumi poes.
Vändra postimaja avati alevi peatänava ääres 7. oktoobril 2001, Eesti Post tahab nüüd maja müüki panna ja avada postipunkti kohalikus Konsumi poes. Foto: Urmas Luik

Kuigi Pärnu maakonnas on 13 postkontorit ja 12 postipunkti, tekitavad ümberkorraldused kohalikes meelehärmi ja hämmingut, eriti Vändras, kus Eesti Post plaanib müüa postimaja ja viia teenuse Konsumi poodi.

Are vallamajas ei teata siiani, kas seal suletud postkontor veel ukse avab. Tori vallas sõidavad kohalikud aga spetsiaalse bussiringiga lähima sularahaautomaadini, sest Tori alevikus kadus teenuse inimesele lähemale toomisega ehk postkontori sulgemise ja postipunkti avamise järel SEBi postipank.

Umbsõlme jooksnud teema arutamiseks kutsus Pärnu maavanem Kalev Kaljuste esmaspäeval oma kabinetti nimetatud omavalitsuste juhid, et nad saaksid AS Eesti Posti juhatuse esimehelt Aavo Kärmaselt otse küsida, mis toimub postiteenuse inimesele lähemale toomise sildi all. Maavanemat nagu ka Pärnumaa omavalitsuste liiidu juhatuse esimeest Eeri Tammikut huvitasid AS Eesti Posti (kaubamärk Omniva) plaanid maakonnas ja postiteenuse korraldamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles